Известие

Collapse
No announcement yet.

питане за гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• питане за гуми

156 алфа може ли да се кара с гуми 205/60/16,защото в момента съм с 205/55/16 и са много ниски.

Ниски? Размер, еквивалентен на оригиналния по книга?!
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от vaneto78_1978 Покажи съобщение
      156 алфа може ли да се кара с гуми 205/60/16,защото в момента съм с 205/55/16 и са много ниски.
      Сега си малко по-скоростен
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Аз карам зимни с размер 215 55 16 и лятни гуми с 225 50 17 и нямам проблеми.

Comment

аз питам дали мога да й сложа по високи от тези кадето съм написал,защото в момента съм като снегорин.

Comment

Колеги, мисля да мина 156-цата от 205/55/16 на 205/60/16 някой карал ли е с такива да сподели впечатления?
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Друса ли ти ? Или такива гуми ти изпаднаха ?
              ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                Друса ли ти ? Или такива гуми ти изпаднаха ?
                Не, нито едно от двете, просто не харесвам празни калници 9-ката я минах на по-високи гуми и искам да повторя упражнението, затова питам някой нещо да сподели. Някой, който е карал с такива!
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Колеги, мисля да мина 156-цата от 205/55/16 на 205/60/16 някой карал ли е с такива да сподели впечатления?
                  Аз съм с такива.Проблема е че като се качат повече от двама човека ,по дупките започва да опира в задните подкалници.Поне при мен е така.
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Малко в страни от темата, ама наистина отзад при малък товар и веднага лягат. Сега гледах един колега, май Emzo беше, продава спортни пружини и те бяха с две навивки повече от стандартните при по-малка височина. Смятам, че е хубаво отзад да са по здрави пружините, за да не си нарежеш канали на гумите при допира с калника.
                    156 Sportwagon 02'

Comment

При мен с ниски пружини с 225 45 17,не опира в калника но опираше в подкалника и задната броня,
                      странно но факт - това разбира се с 2 ма отзад.
                      Предницата няма проблем с този размер.
                      Разбира се и не малка роля играе и ЕТ то на джантето.
                      За колегите с нормално окачване или с така нареченото ниворегулиране 205 60 16 няма да пречат особенно,
                      само може да има разминаване със скороста на таблото и реалната?
                      156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                      KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                      Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                      Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                        При мен с ниски пружини с 225 45 17,не опира в калника но опираше в подкалника и задната броня,
                        странно но факт - това разбира се с 2 ма отзад.
                        Предницата няма проблем с този размер.
                        Разбира се и не малка роля играе и ЕТ то на джантето.
                        За колегите с нормално окачване или с така нареченото ниворегулиране 205 60 16 няма да пречат особенно,
                        само може да има разминаване със скороста на таблото и реалната?
                        Да, на 100км ще показва 97, но това не ме вълнува особено, нищо чудно дори да стане по-близо до реалното(по GPS примерно). На мен ми се вижда доста навирена отзад, ама не мога да преценя.
                        http://clubalfaromeo.com/forum/attac...1&d=1395325674
                        освен да я натоваря и да бъркам с ръка
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Да, на 100км ще показва 97, но това не ме вълнува особено, нищо чудно дори да стане по-близо до реалното(по GPS примерно). На мен ми се вижда доста навирена отзад, ама не мога да преценя.
                          http://clubalfaromeo.com/forum/attac...1&d=1395325674
                          освен да я натоваря и да бъркам с ръка
                          перфектна е така не я загрозявай с гуми за джип
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Подкрепям,само информативно - така няма да опира никаде,са.о натоварена можеби.
                            156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                            KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                            Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                            Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Ще я правя кросвагон По-високата гума прави колата по-висока, но визуално е точно обратното. Интересен факт, на който се открехнахме с Доко преди 2г докато наблюдавахме 2 GTV-та спрени едно до друго, едното с високи нестандартни гуми.(неговото бившо и на b_angelov) Ниска гума - празен калник - колата изглежда на кокили - визуално изглежда по-висока
                              Ще направя някои практически опити и ако позволява ще и напъхам 60, после ще ти кача снимки да си кажеш мнението.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X